Home Aanbod & verwachting Collega's Vragen?

Leerling
timmerman

Prima vergoeding conform cao Bouw & Infra
Uitstekende begeleiding & volop ontwikkelmogelijkheden
Fijne werksfeer

Je hoort er bij ons
echt bij!

Als leerling wil je de theorie die je op school leert direct in de praktijk brengen. Wij begeleiden je naar het vakmanschap dat je nodig hebt voor de functie van Timmerman.

Samen met jouw persoonlijke en ervaren leermeester en met school stel je doelen en ga je aan de slag. Je leermeester begeleidt jou, daagt je uit om het beste uit jezelf te halen en ondersteunt je waar dat nodig is. Bij Mertens is een leerling gewoon een van de collega’s!

Wat vragen we van jou

Je bent bezig of gaat starten met een MBO opleiding tot timmerman (niveau 2 of 3).
Je kiest bewust voor het vakmanschap en de utiliteitsbouw.
Je bent een fijne collega en werkt graag samen met anderen.
Je bent zelfstandig en gedreven.
Je houdt van uitdagingen.

Wat mag jij van ons verwachten

Technisch uitdagende projecten in een veilige en lerende omgeving.
Een prima salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.
Volop opleiding-en ontwikkelmogelijkheden.
Team van fijne collega’s waar een goede werksfeer erg belangrijk is.
Uitzicht op een vast dienstverband.
Nog veel meer... dat vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek!

Bouwen met plezier, in een modern familiebedrijf

Bij Mertens Bouwbedrijf houden we van bouwen. Al 140 jaar doen we niets anders. We kenmerken ons als een modern familiebedrijf, gebouwd op ervaring en traditie. Werken bij Mertens betekent ook: legendarische feestjes, borrels, barbecues en andere uitstapjes.

meer over Mertens

Alles nog eens
rustig doorlezen?

We mailen je de vacature en jij kunt hem
doorlezen wanneer het jou uitkomt!

Jouw weg naar deze baan

1

Jouw gegevens

Stuur je gegevens. Dit mag een CV zijn, maar kan ook alleen je telefoonnummer of e-mailadres zijn.

2

Kennismaking

We plannen samen de eerste persoonlijke ontmoeting. Wanneer we beiden terugkijken op een positieve kennismaking volgt er een tweede gesprek.

3

Meeloopdag

Loop een dag mee met één van onze medewerkers en ervaar zelf met hoeveel plezier onze mensen werken.

4

Welkom bij Mertens!

We bespreken samen je contractvoorstel. Na ondertekening plannen we samen je startdatum en inwerkperiode.

Collega's aan het woord

Kay Graven

Leerling Timmerman

Als leerling timmerman werk ik samen met mijn leermeester. Samen met mijn leermeester verricht ik diverse werkzaamheden op de verschillende bouwplaatsen. Ik wissel regelmatig van bouwplaats, bijvoorbeeld omdat het project is afgerond of omdat mijn vaardigheden op een andere bouwplaats nodig zijn. Mertens biedt mij veel mogelijkheden voor het uitvoeren van praktijktoetsen die nodig zijn voor het behalen van mijn opleiding. Ik word hierin goed begeleid door mijn leermeester en vaak ook door de uitvoerder. De leermeester leert mij echt de kneepjes van het vak en daardoor word ik een echte timmerman.
Mertens investeert in zijn personeel. Zo bieden ze elk jaar tal van cursussen aan en staat Mertens ook ervoor open om leerlingen op te leiden tot bijvoorbeeld volwaardig timmerman. Je kunt bijvoorbeeld net als ik een BBL opleiding volgen. Je krijgt bij Mertens altijd de kans om jezelf hoger op te werken in het bedrijf. Kortom, bij Mertens ben je nooit uitgeleerd.
Bij Mertens sta ik altijd voor een uitdaging, elke dag is namelijk anders. Je werkt op de bouw altijd in tweetallen. De sfeer is altijd top, er wordt serieus gewerkt maar op zijn tijd is er zeker ruimte voor humor en plezier. Plezier is niet voor niets een van de kernwaarden binnen Mertens.

Ruud Adriaans

Leerling Timmerman

Mertens Bouwbedrijf zie ik als een fantastisch bedrijf waar ik graag werk. Als Leerling Allround Timmerman (niveau 3) ben ik nauw betrokken bij het bouwproces binnen de utiliteitsbouw. Via een aangewezen leermeester wordt mij het vak timmeren geleerd. Binnen 2,5 jaar word ik klaargestoomd tot zelfstandig Timmerman.

De harmonie binnen het bedrijf is groot, het gevoel om hier te werken binnen een prachtig familie bedrijf is geweldig. Iedereen kent elkaar en iedereen wordt persoonlijk betrokken bij alle zaken rondom het bedrijf.

Werken in deze professionele organisatie, kan alleen met een professioneel team. We staan voor elkaar en het bedrijf klaar!

Deel deze vacature

Meer weten over deze vacature?
Mail, app of bel ons!

Antwoorden op
veel gestelde vragen

Wat is mijn werkgebied?

Mertens bouwt de projecten bij voorkeur zo dicht mogelijk rondom Weert. Op onze bedrijfswebsite www.mertens-weert.nl kun je verschillende projecten terug vinden.

Hoe krijg ik betaald?

Je komt direct bij Mertens in dienst. Dit betekent dat je een arbeidsovereenkomst (leer/werk-overeenkomst) krijgt en dus een volwaardig werknemer bent binnen onze organisatie! We investeren beiden in jouw opleiding en toekomst. Je krijgt betaald voor de 4 werkdagen per week en valt ook onder de cao BOUW & Infra. Uiteraard gelden de eigen regelingen van Mertens ook voor jou!

Hoe zit het met mijn opleiding?

Je gaat in principe 1 dag per week naar school (bijvoorbeeld Gilde Opleidingen in Roermond) en de andere 4 dagen werk je samen met je leermeester of collega op een bouwplaats van Mertens. Die ene dag is jouw investering in jouw toekomst. In de weken dat er geen school is kun je, in overleg met de personeelsmanager, komen werken. Uiteraard krijg je die dag dan ook gewoon betaald.
We kunnen samen afspraken maken over jouw opleidingskosten door middel van bijvoorbeeld een studie-overeenkomst.

Wie wordt mijn leermeester?

Wie jouw leermeester wordt is afhankelijk van welke leermeester beschikbaar is. Daarnaast proberen we een inschatting te maken welke leermeester het beste bij jou past. Uiteindelijk is het belangrijk dat er een klik is tussen jullie. Op die manier leer je het meeste en heeft iedereen er plezier in!

Wat gebeurt er na mijn opleiding?

In veruit de meeste gevallen bieden we de afgestudeerde leerlingen een reguliere arbeidsovereenkomst. In veel gevallen blijven ze jaren bij Mertens actief!
Bij Mertens zijn we natuurlijk nooit uitgeleerd, dus blijven we investeren in ontwikkeling van onze medewerkers. Na je opleiding kun je nog zo ontzettend veel leren, maar misschien heb je wel specifieke wensen. Tijdens individuele gesprekken komt jouw ontwikkeling aan bod en heb je altijd de mogelijkheid om je wensen bespreekbaar te maken. We zullen samen afspraken maken hoe we jouw ontwikkeling gaan vormgeven.

Onze projecten

Met veel liefde en trots ontwerpen en maken we gebouwen waar honderden mensen tegelijk gebruik van maken.

meer over ons

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.