Home Aanbod & verwachting Collega's Vragen?

Vacature Werkvoorbereider

Marktconform salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden
Structurele functie
Volop ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
Uitdagende en grote bouwprojecten

Je bent een
organisator!

Je zorgt voor een gedegen voorbereiding van het uitvoerende bouwproces, zodat je collega’s fijn kunnen werken op de bouwplaats en de klant tevreden is over het gehele proces. Je werkt als werkvoorbereider nauw samen met onder andere de projectleider, uitvoerder, architect, constructeur en bouwpartners.

Een greep uit de werkzaamheden:
– opstellen van technische tekeningen
– opstellen van planningen en terreininrichtingsplannen
– afstemmen, controleren en coördineren van tekeningen
– verstrekken van informatie aan toeleveranciers, partners en de klant
– bewaken van het bouwproces, de kosten en de kwaliteit van de onderaannemers en materialen
– gevraagd en ongevraagd advies geven over innovatieve, efficiëntere en kostenbesparende alternatieven

Samen met ontzettend gemotiveerde collega’s ga je hele mooie en uitdagende utiliteitsbouwprojecten maken.

Wat vragen we van jou

Afgeronde bouwtechnische opleiding op HBO-niveau, of je hebt dit niveau verkregen door relevante werkervaring.
Je bent zelfstandig en gedreven.
Ervaring met Autocad en/of Revit.
Wij werken LEA®N; continu leren. Ervaring met deze methode is een voordeel!

Wat mag jij van ons verwachten

Technisch uitdagende projecten, fijne collega’s en prettige werksfeer.
Marktconform salaris.
Pensioenregeling en andere secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Bouw & Infra en Mertens eigen regelingen.
Verlofdagen en roostervrije dagen conform CAO Bouw & Infra
Ruime opleidingsmogelijkheden.
Nog veel meer… dat vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek!

Bouwen met plezier, in een modern familiebedrijf

Bij Mertens Bouwbedrijf houden we van bouwen. Al 140 jaar doen we niets anders. We kenmerken ons als een modern familiebedrijf, gebouwd op ervaring en traditie. Werken bij Mertens betekent ook: legendarische feestjes, borrels, barbecues en andere uitstapjes.

meer over Mertens

Alles nog eens
rustig doorlezen?

We mailen je de vacature en jij kunt hem
doorlezen wanneer het jou uitkomt!

Jouw weg naar deze baan

1

Sollicitatie

Na ontvangst van jouw sollicitatie nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

2

Kennismaking

We plannen samen de eerste persoonlijke ontmoeting. Wanneer we beiden terugkijken op een positieve kennismaking volgt er een tweede gesprek.

3

Vervolggesprek

Na een eerste persoonlijke ontmoeting zal er tijdens een vervolggesprek dieper op de materie ingegaan worden. Als dit positief verloopt wordt je uitgenodigd voor een assessment.

4

Welkom bij Mertens!

Na de overeenstemming bepalen we samen je startdatum en gaan we over tot ondertekening van het contract.

Collega's aan het woord

Dennis Peeters

Werkvoorbereider

In 1998 ben ik als assistent maatvoerder bij Mertens Bouwbedrijf begonnen. Binnen het bedrijf werd me de mogelijkheid geboden opleidingen te volgen om me door te ontwikkelen als werkvoorbereider. In 2001 was het zover en werd de bouwplaats omgeruild voor ons prachtige kantoor de “Walburg”. Hier ging ik als werkvoorbereider aan de slag.

Waar nu alles in 3d wordt uitgewerkt weet ik me nog goed te herinneren dat destijds de tekenplank heilig was. Door de jaren heen heeft er een grote transformatie plaatsgevonden. Samen met onze collega’s zijn we altijd proactief en innovatief bezig in het verbeteren en doorvoeren van processen. Ook passen we al enkele jaren bedrijfsbreed de lea®n gedachte toe. Dit vraagt een gedegen en goed doordachte voorbereiding. In de uitvoering wordt dit middels de Leanplanning verder opgepakt en dagelijks met alle betrokken partijen op de bouwplaats bewaakt. Dit geeft inzicht op korte en lange termijn, duidelijkheid, rust en vooral plezier door de chemie die er ontstaat! Dit draagt mede bij aan een goede gedegen eindkwaliteit van onze projecten.

Als werkvoorbereider ben je een spin in het web, een echte teamplayer. Je werkt samen met de projectleider en uitvoerder. Je bent het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen. We maken en bewaken planningen, wonen werkvergaderingen bij en voorzien partijen tijdig van de juiste informatie. We controleren tekenwerk en zorgen dat alles passend binnen de planning wordt geleverd en uitgevoerd. Gedurende het bouwproces staan we dagelijks in contact met onze partijen voor de fijnafstemming. Samen met de architect, constructeur en de opdrachtgever zetten we de puntjes vervolgens op de “i”.

We realiseren met ons team uitdagende utiliteitsprojecten projecten van Arnhem tot Maastricht. Van bijzondere renovatie projecten tot nieuwbouw of een mooie mix hiervan. Onze vaste werkplek is ons kantoor “een prachtig kasteeltje”, maar daarnaast zijn we ook regelmatig op de bouwplaats te vinden. Een werkdag is nooit hetzelfde. Je werkt zelfstandig en plant je eigen werkzaamheden. We hebben geweldige collega’s waar kennisdeling de normaalste zaak van de wereld is. Dit gaat nooit vervelen!

Leo Janssen

Hoofd bedrijfsbureau / kwaliteits-coördinator

Werken bij Mertens betekent deel uit maken van een organisatie die altijd in beweging is. Met een gezamenlijke ambitie realiseren wij veel spraakmakende projecten. Enerzijds zijn we altijd op zoek naar optimalisaties in processen en anderzijds in een (nog) hogere kwaliteit. Deze combinatie levert ons de waardering op van veel klanten en gebruikers van onze projecten.

Mijn grootste rol hierin is het scheppen van de randvoorwaarden waarbinnen mensen hun werk met passie en plezier kunnen doen. De reikwijdte van mijn werkterrein loopt van projectverwerving tot en met het creëren van een veilige werkomgeving. De korte lijnen en de integrale samenhang van de verschillende werkterreinen maken het mogelijk om de resultaten en innovaties van dichtbij te volgen.

Het werken in teamverband is voor mij ontzettend belangrijk. In mijn functie maak ik deel uit van meerdere teams. Het mooiste wat je kunt bereiken is dat talenten van de teamleden volledig worden benut en we samen tot die ultieme prestatie komen.

Deel deze vacature

Meer weten over deze vacature?
Mail, app of bel ons!

Antwoorden op
veel gestelde vragen

Waar bevinden zich de bouwplaatsen en mijn werkplek?

Mertens bouwt de projecten bij voorkeur zo dicht mogelijk rondom Weert. Op onze bedrijfswebsite www.mertens-weert.nl kun je verschillende projecten terug vinden.

Zijn er mogelijkheden om parttime te werken?

Mertens is een modern bedrijf en parttime werken is dan ook bespreekbaar.

Hoeveel bouwprojecten heeft Mertens tegelijkertijd lopen?

Meestal lopen er 6 bouwprojecten tegelijk.
Een werkvoorbereider heeft in de regel 1 project lopen.
Het kan voorkomen dat wanneer een nieuw project al start en het huidige project nog niet is afgerond de werkvoorbereider kortdurend aan 2 projecten werkt.

Hoe ziet mijn team eruit?

Jij als werkvoorbereider werkt, binnen het project, nauw samen met de uitvoerder en de projectleider. Samen zijn jullie de kartrekkers van het project met ieder zijn/haar eigen speelveld. Bedrijfsbreed kun je terugvallen op de kennis en ervaring van collega’s op het bedrijfsbureau. Gezamenlijk worden ervaringen wekelijks gedeeld.

Wie is mijn leidinggevende?

Je rapporteert rechtstreeks aan Leo Janssen, hoofd bedrijfsbureau.

Wat is Lea®n?

Voor Mertens houdt lea®n in dat we niet harder maar iedere keer weer slimmer werken. Het verkorten van doorlooptijden is een methode om iedere keer weer slimmer te kunnen werken. We willen uiteindelijk alleen maar bezig zijn met het werk waar we plezier aan hebben en waarvoor we zijn opgeleid.

Onze projecten

Met veel liefde en trots ontwerpen en maken we gebouwen waar honderden mensen tegelijk gebruik van maken.

meer over ons

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.